Tα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Προστατεύουν τα μάτια μας από τον ήλιο, προσδίδοντας υπέροχο στυλ στην εμφάνιση μας. Τι γυαλιά ηλίου ταιριάζουν όμως σε κάθε πρόσωπο;

 

 

Το ιδανικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου είναι αυτό που θα διατηρήσει μια ισορροπία στα χαρακτηριστικά του προσώπου και θα σας κάνει να λάμψετε. Σε κάποιους ανθρώπους πηγαίνουν τα στρογγυλά, σε άλλους τα τετράγωνα και σε άλλους τα μακρόστενα σχέδια.

Ανακαλύψτε το ιδανικό σχήμα στα γυαλιά ηλίου για το πρόσωπο σας, διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές.

 

Γυαλιά ηλίου για οβάλ πρόσωπο:

Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται το πιο συμμετρικό, έχει ωοειδές σχήμα με λίγο μεγαλύτερο πλάτος στο μέτωπο σε σχέση με το πηγούνι. Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε πολύ τυχερή. Σας ταιριάζουν όλα τα σχέδια στα γυαλιά ηλίου, τόσο τα στρογγυλά, όσο και τα τετράγωνα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος τους. Τα γυαλιά δεν θα πρέπει να είναι πολύ μικρά, δηλαδή μικρότερα από το πιο φαρδύ κομμάτι του προσώπου σας, διότι θα φαίνονται περίεργα.

 

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του σωστού γυαλιού ηλίου παίζει όμως και η σωματική διάπλαση. Για παράδειγμα μια μικροκαμωμένη γυναίκα δεν μπορεί να υποστηρίξει εύκολα ένα τεράστιο γυαλί ηλίου.

Επισκεφθείτε λοιπόν ένα κατάστημα οπτικών και δοκιμάστε άφοβα όλα τα σχέδια μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Καλό θα είναι βέβαια να προτιμήσετε κάποιο σχήμα γυαλιών ηλίου που να τονίζει τα ζυγωματικά σας, τα οποία είναι και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός οβάλ προσώπου.

 

Γυαλιά ηλίου για στρογγυλό πρόσωπο:

Ένα στρογγυλό πρόσωπο στερείται από γωνίες, έχει ίδιο περίπου ύψος και πλάτος και γι’ αυτό το λόγο θεωρείται γενικά γεμάτο. Ο βασικός σκοπός λοιπόν είναι να επιλέξετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που θα κάνουν το πρόσωπο να δείχνει μακρόστενο και πιο λεπτό. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να αποφύγετε τα στρογγυλά γυαλιά που θα το κάνουν να δείχνει ακόμη στρογγυλότερο. Διαλέξτε κάποιο με αντίθετο σχήμα, δηλαδή κάποιο με γωνίες. Η επιλογή αυτή θα εξισορροπήσει το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας.

Οι μακρόστενοι σκελετοί είναι ιδανικοί για ένα στρογγυλό πρόσωπο, μόνο που θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο πλάτος και όχι ύψος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου με φακούς σε ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες ή κάποιο με ασύμμετρο πάνω μέρος σε σχέση με το κάτω. Η γέφυρα της μύτης μπορεί να είναι ίσια και μεγάλη είτε να βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού.

Τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν ιδανικά σε ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τα μακρόστενα, τα κλασσικά τετράγωνα ρετρό και τα cat eye.

 

Γυαλιά ηλίου για τετράγωνο πρόσωπο:

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, τότε έχετε έντονες γωνίες, πλατύ μέτωπο και το σαγόνι βρίσκεται σε ευθεία με τα ζυγωματικά σας. Σκοπός σας λοιπόν πρέπει να είναι να κάνετε τις γωνίες λιγότερο έντονες και το πρόσωπο πιο μακρόστενο. Επομένως, τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν σε ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου είναι τα στρογγυλά, τα οβάλ και όσα έχουν στρογγυλεμένες άκρες με στενούς φακούς.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε ένα ζευγάρι γυαλιών σε σχήμα πεταλούδας. Τέλος, οι σκελετοί που οι βραχίονες τους είναι πιο ψηλά από το επίπεδο των ματιών κάνουν το πρόσωπο να δείχνει μακρύτερο.

 

Γυαλιά ηλίου για μακρόστενο πρόσωπο:

Ένα μακρόστενο πρόσωπο έχει παρόμοιο σχήμα με το οβάλ, δηλαδή ίδιο πλάτος μετώπου και κάτω από τα ζυγωματικά, αλλά είναι πολύ πιο μακρύ. Τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν σε ένα μακρύ πρόσωπο είναι αυτά που θα εξισορροπήσουν την εικόνα και θα μειώσουν οπτικά το ύψος του.

Για να το πετύχετε αυτό φορέστε μεγάλα τετράγωνα γυαλιά ηλίου με στρογγυλεμένες γωνίες ή εντελώς στρογγυλά που θα του προσθέσουν όγκο.

Επίσης, ιδανικά γυαλιά ηλίου για ένα μακρύ πρόσωπο είναι αυτά που έχουν μεγάλο πλάτος. Αυτά θα μετριάσουν την όψη του μάκρους και θα του προσθέσουν φάρδος, κάνοντας το αποτέλεσμα πιο ισορροπημένο.

Εξίσου εντυπωσιακά για ένα μακρόστενο πρόσωπο είναι και τα γυαλιά ηλίου με έντονους χρωματικά ή διακοσμημένους βραχίονες. Αυτού του είδους οι σκελετοί θα δώσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους στο πρόσωπο.

Τέλος, η επιλογή μιας λεπτής γέφυρας στη μύτη θα την τονίσει λιγότερο.

 

Γυαλιά ηλίου για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς:

Τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν σε ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι αυτά που θα μετριάσουν την αντίθεση του ανοιχτού μετώπου και του λεπτού σαγονιού. Παράλληλα όμως θα τονίζουν τα ανυψωμένα και έντονα ζυγωματικά του.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφύγετε τα πολύ μεγάλα, βαριά και σε έντονα γεωμετρικά σχήματα γυαλιών που κάθονται πάνω στα μάγουλα. Επιλέξτε καλύτερα ένα ζευγάρι που έχει φαρδύτερο επάνω μέρος και πιο στενό κάτω.

Ιδανικές επιλογές είναι τα cat eye, τα pilot (αεροπόρου) με στρογγυλεμένες τις επάνω γωνίες και όσο έχουν έντονο τόξο, όπως των φρυδιών.

 

Γυαλιά ηλίου για πρόσωπο διαμάντι:

Τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν σε ένα πρόσωπο με σχήμα διαμάντι είναι αυτά που θα μειώσουν το μεγάλο πλάτος των ζυγωματικών σας. Αυτό συμβαίνει διότι το πρόσωπο διαμάντι έχει στενό μέτωπο και πηγούνι, αλλά έντονα ζυγωματικά. Επομένως, ο ιδανικός σκελετός είναι αυτός που θα απαλύνει τα μάγουλα σας.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφύγετε τα γυαλιά ηλίου με διακοσμημένους και έντονα χρωματικά βραχίονες που τείνουν να προσθέτουν πλάτος στα ζυγωματικά. Επιλέξτε καλύτερα ένα ζευγάρι γυαλιών που τονίζει τα μάτια σας και έχει στρογγυλεμένες γωνίες στο κάτω μέρος.

Υπέροχες επιλογές αποτελούν τα cat eye, τα οβάλ και τα γυαλιά σε έντονο σχήμα τόξου φρυδιού.

 

Γυαλιά ηλίου για τριγωνικό πρόσωπο:

Ένα τριγωνικό πρόσωπο έχει το αντίστροφο σχήμα από την καρδιά, στενό μέτωπο και πλατύ σαγόνι. Επομένως, τα ιδανικά γυαλιά για ένα τριγωνικό πρόσωπο είναι αυτό που θα δώσουν πλάτος στο μέτωπο σας.

Επιλέξτε λοιπόν σκελετούς γυαλιών τύπου pilot, σε σχήμα πεταλούδας ή γενικότερα oversized. Σε καμία περίπτωση όμως μην πάρετε πολύ στενά γυαλιά ηλίου, διότι θα οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Τέλος, ιδανικά η γέφυρα της μύτης, αλλά και οι βραχίονες πρέπει να είναι ψηλά.

 

Πηγή:www.beautetinkyriaki.gr