Καθαρίστε τα γυαλιά σας με τον σωστό τρόπο!
Κρατήστε τη μία πλευρά του σκελετού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας και καθαρίστε τους φακούς σας.
Όταν βγάζετε τα γυαλιά σας.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μία σκληρή, άνετη θήκη, είναι το καταλληλότερο μέρος για να τοποθετείτε τα γυαλιά σας κάθε φορά που δεν τα φοράτε.
Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, σιγουρευτείτε ότι Βάζετε τα γυαλιά σας σε μία ασφαλή θέση — με τους βραχίονες διπλωμένους και ποτέ από την πλευρά των φακών. Χρησιμοποιείτε πάντα και τα δύο σας χέρια για να Βγάλετε τα γυαλιά σας.
Καθαρίστε απλά:

  • Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τη σκόνη και τις λιπαρές εναποθέσεις από τους φακούς σας, είναι να τους πλένετε καθημερινά με υγρό σαπούνι και νερό ή με ειδικά προϊόντα καθαρισμού φακών. Έτσι, θα αποφύγετε τη δημιουργία ανεπιθύμητων ραβδώσεων ή σημαδιών στους φακούς σας, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.
  • Επιπλέον, προμηθευτείτε από τον οπτικό σας ένα ειδικό καθοριστικό πανάκι για να καθαρίζετε τους λεκέδες και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Πλένετε κάθε εβδομάδα το πανάκι με απαλό σαπούνι.
  • Στεγνώνετε πάντα τους φακούς σας με απαλό χαρτομάντηλο.
  • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ σκληρά οικιακά καθοριστικά που περιέχουν αμμωνία ή χλώριο.
  • Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν τους φακούς σας. Μην τους εκθέτετε σε θερμοκρασίες πάνω από 80°C, π.χ. στη σάουνα ή στο ταμπλό του αυτοκινήτου, όταν βρίσκονται εκτεθειμένο στον ήλιο.